Tämän reseptin löysin Pirkan mainoksesta ja tätä kakkua tehtiin jouluksi ja uudeksi vuodeksi , yhteensä 4 kakkua ;D. Ja tuli vain positiivistä palautetta ! :)

 

Suklaaa - Juustokakku

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

täyte:

200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
0,5 dl konjakkia/kahvilikööriä

kostutus: appelsiinimehua

Kuorrutus: 100g talous-tai maitosuklaata+ 2dl kermaa vaahtona

Pinnalle halutessasi suklaalastuja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.Sekoita varovasti muna-sokeri vaahtoon.Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 150-175 asteessa.Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi.Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.Liuota liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin/likööriin.Vatkaa kerma vaahdoksi.Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto.Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sulatetut liivatelehdet.Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja kermavaahdot.Jaa kakku kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla.Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.

Aseta kansilevy pohjalle paistopinta alaspäin.Levitä päälle puolet täytteestä. Laita täytteen päälle kostutettu kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä.Nosta pinnalle vielä kostutettu kakun pohjaosa ylösalaisin.Anna kakun hyytyä mielellään yön yli.Kumoa kakku.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää se vatkatun kerman joukkoon ja sekoita varovasti.Kuorruta kakku suklaakermalla. Voit raastaa pinnalle suklaalastuja esim perunankuorimaveitsellä tai raastimella.
 

NAMI !